Rickard Luckin
Finance

Rickard Luckin

Entering the Rickard Luckin Southend office space, visitors and staff are greeted by a simple palette of textures and colours. Creating the front entrance wall are two cleverly designed quiet rooms, with bi-fold doors painted in brand blue. Inside the booths the back wall is finished in acoustic felt fabric, with a plinth to work on and a simple stool to perch. Greenery is also present throughout this space.

  • Southend
  • 2,500
  • 6 Weeks
Contact us
image

Flooring is a mixture of carpet and luxury vinyl tile. Flowing from the entrance LVT joins through to the breakout kitchen space. Carpet sits within the main office space, the design has angled subtle stripes, that when it is put together it creates a geometric random pattern.

To add in some Rickard Luckin personality to the design, the full height storage wall systems take on a graphic application.

The importance of collaboration is reflected throughout the design of the two meeting spaces. Each space has its own personality, with strong crittal glazing framing the rooms. The snug room has soft textures and inviting furniture to sit and relax within. The flooring is a continuation from the breakout/kitchen area, with a plush deep pile rug on top to give it that homely feeling. Both ceilings are solid MF finish with brand blue finish with flush down-lights to illuminate the space.

Within the boardroom the ceiling has a recessed coiffure and halo LED lighting surround. Within the boardroom the blue finish wraps around, even flowing onto the tabletop. A strong graphic covers the back wall, with a play on the RL logo and brand colours making a bold statement.

image
img
image